#psychologie en #bewustzijn: accepteer i.p.v. analyseer gevoelen

Soms ben je ergens angstig of zenuwachtig voor. En dat voelt dan niet goed. Dus je wordt boos op jezelf omdat je zenuwachtig bent. Je gaat proberen te bedenken waarom je je zo voelt en gaat het analyseren. En vervolgens ga je het proberen te stoppen. Maar het gevolg is dat alles alleen maar erger wordt, want het stoppen van je gevoel lukt niet. Dus je wordt nog zenuwachtiger.
Soms is het dus beter je gevoel gewoon te accepteren en het daarna te negeren.  Het is namelijk niet erg om zenuwachtig te zijn.  Dat is gewoon zo als het is. Accepteer bepaalde gevoelens in plaats van ze te analyseren en er tegen te vechten, want dat zal het alleen maar versterken.

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s