Relaties: familie en vrienden

Het is goed om echt tijd door te brengen met geliefden, familie en vrienden. Je gedachten moeten er ook echt bij zijn en niet bij het werk of andere stress dingen. Het maakt overigens niet uit hoeveel mensen je in je leven hebt. Het gaat om de kwaliteit, niet om de kwantiteit. (Hoewel de maatschappij soms anders beweert.)  Als jij gelukkig bent met maar een paar vrienden, misschien wel alleen met je gezin of het lekker vindt om veel tijd alleen door te brengen, dan is dat prima (helemaal goed voor pubers om te beseffen, met de vriendendruk die zij hebben). Als je maar gelukkig bent. Natuurlijk is een relatie geven en nemen. Je moet beseffen dat anderen misschien een andere invulling willen geven aan de relatie dan jij. Dan moet je misschien een keer extra afspreken of bellen bijvoorbeeld. Dat doe je voor belangrijke mensen in je leven. Maar je moet jezelf niet verliezen, je moet je op je gemak kunnen blijven voelen in een relatie. Een relatie moet niet meer energie kosten  dan het oplevert.

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s