Geef het tijd

Soms gebeurt er iets vervelends waardoor je van slag raakt. Iemand zegt iets naars, maakt ruzie, maakt een rare opmerking, kwetst je of doet iets wat je enorm tegen valt. Je kunt je dan echt heel verdrietig of boos voelen. Zo erg dat je soms denkt dat het niet meer weggaat. Het kan ook zijn dat je dan emotionele beslissingen neemt of iets zegt wat je niet meent. Niet doen! want als de tijd verstrijkt blijkt het vaak toch minder heftig te zijn. De emoties worden minder intens en het is niet zo erg meer als voorheen. Blijf kalm, laat het even bezinken,  bedenk goed of iets echt zo erg is. Neem dan pas een beslissing wat je er mee gaat doen.  Vaak is de drama toch minder dan je eerst dacht.

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s