Positieve dingen van de griep

Oke, in bed met de griep. Hoesten, niet kunnen slapen, loopneus, onaantrekkelijk uiterlijk,  moe, je kent het wel. En dan de praktische uitdagingen: werkafspraken moeten afgezegd worden, etentje kan niet doorgaan en boodschappen doen gaat niet. Hoe is hier een positieve twist aan te geven?

Nou…zo:

Een heftige griep krijg je vaak omdat je waarschijnlijk geen gehoor hebt gegeven aan klachten die je eigenlijk al weken had, vanwege werk ofzo. Dit leert je dat lichamelijke gezondheid toch het belangrijkst is. En dat je voortaan signalen van je lichaam serieus moet nemen.  Een wijze les.
                                                       
Je kan je simpelweg niet druk maken om werk, taken, huishouden enz. Je kan namelijk niet anders dan in bed liggen.  Dus geef je er aan over dat de wereld ook echt wel even doorgaat zonder een actieve rol van jou. Een goede oefening leren loslaten dus.

Je moet leren om om hulp te vragen.    

Eindelijk mag je een hele dag niets doen behalve bladen lezen, slapen en heerlijk simpele series kijken. Zonder je daar schuldig over te voelen.

(Maar toch is het te hopen dat het snel voorbij gaat)

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s